Türkçenin Gücü Forumu (3 Aralık 2009)

Hacettepe Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜDİL) ile Hacettepe Üniversitesi Türkçe Topluluğu tarafından düzenlenen Türkçenin Gücü başlıklı forum yoğun izleyici katılımıyla Mehmet Akif Ersoy Salonu'nda 3 Aralık 2009 Perşembe günü gerçekleştirildi. Forumda sırasıyla Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof.Dr. Ülkü ÇELİK ŞAVK, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof.Dr. Şükrü Halûk AKALIN ve Rektörümüz Prof.Dr. Uğur ERDENER açış konuşmalarını yaptılar. İnternet TV'den de canlı olarak yayımlanan forumda Prof.Dr. Zeynep KORKMAZ "Türkçe Nasıl Bir Dildir?", Prof.Dr. Aydın KÖKSAL "Bilim Dili Olarak Türkçenin Gücü", Prof.Dr. Alemdar YALÇIN "Türkülerde ve Pop Müzik Sözlerinde Türkçenin Kullanımı", Prof.Dr. Erendiz ATASÜ "Dilin Saklı Olanakları", Prof.Dr. Perihan ÇAĞLAR "Türkçe Makalelerde Türkçenin Gücü", Dr. Mustafa Şerif ONARAN "Türkçenin Gücünü Şiirde Sınamak" ve Şener METE "Türkçenin Sesleri" başlıklı konuşmalarını yaptılar.

Forumun tamamını İnternet TV 'den izleyebilirsiniz.