Karamanoğlu Mehmet Bey'i Anma Günü ve 8. Türkçe Konuşma Yarışması (14 Mayıs 2012)

Üniversitemiz, 14 Mayıs 2012 Pazartesi günü Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü ve TÖMER işbirliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TİKA, TÜRKSOY, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, AKDTYK Atatürk Kültür Merkezi, TDK, Yunus Emre Enstitüsü, Ankara TÖMER, Gazi TÖMER, Gaziantep TÖMER, TRT ve Hacettepe Üniversitesi Türkçe Topluluğunun katkılarıyla "Karamanoğlu Mehmet Bey'i Anma Günü ve 8. Türkçe Konuşma Yarışması" etkinliğini gerçekleştirmiştir.

Yarışma, açış konuşmalarının ardından yarışmacıların etkileyici performanslarıyla ve sonrasında Hacettepe TÖMER öğrencilerinin söylediği birbirinden güzel Türkçe şarkılarla renklendi.

Yarışmanın ilk bölümünde, birinci Hacettepe Üniversitesi'nden Begayım Akılbekova (Kırgızistan) olurken, ikinci Gazi Üniversitesi'nden İmanmagzam Janat (Moğolistan), üçüncü ise Hacettepe Üniversitesi'nden Rasul Valeev (Tataristan) oldu.

Yarışmanın ikinci bölümünde ise birinci Gazi Üniversitesi'nden Sarwar Hatif (Afganistan), ikinci Ankara Üniversitesi'nden Emir Misini (Kosova), üçüncü ise Gazi Üniversitesi'nden Khamis Süleiman (Kenya) oldu.

Yarışmanın sonunda Türk Dünyası Müzik Topluluğu'nun verdiği konserle bu güzel etkinlik sona erdi.

Yarışmada emeği geçen herkese Hacettepe TÖMER olarak teşekkürlerimizi sunarız.

Etkinlik afişi için tıklayınız.