Karamanoğlu Mehmet Bey'i Anma Günü ve 6. Türkçe Konuşma Yarışması (13 Mayıs 2010)

Üniversitemiz Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü ve HÜDİL işbirliği, TDK, TİKA, TÜRKSOY, TÖMER, Yunus Emre Enstitüsü, Gazi TÖMER, TRT, Hacettepe Üniversitesi Türkçe Topluluğu ile Hacettepe Üniversitesi Uluslararası Gençlik Topluluğunun katkılarıyla düzenlenen "Karamanoğlu Mehmet Bey'i Anma Günü ve 6. Türkçe Konuşma Yarışması" yoğun izleyici katılımıyla 13 Mayıs 2010 Perşembe günü Mehmet Akif Ersoy Salonu’nda gerçekleştirildi. İki bölümden oluşan yarışmanın birinci bölümünde ana dili farklı bir dil olan yedi yarışmacı, ikinci bölümünde ise ana dili Türk dilinin kollarından biri olan yedi yarışmacı yarıştı. Dereceye girenlere çeşitli hediyelerle birlikte para ödülü de verildi. Dereceye giren yarışmacıların listesi aşağıda yer almaktadır:

Birinci Bölüm:

Yahya Alhaji İBRAHİM (Nijerya)

Mahamed Rukumbue HASSAN (Tanzanya)

Abba İbrahim RAMADAN (Nijerya)

İkinci Bölüm:

Madina RUSTEYEVA (Kazakistan)

Zinaida CALAC (Gagavuz Yeri)

Bayrammurat ORAZKULIYEV (Türkmenistan)